Stationery in the Spotlight: Amber Nobre Henriques

Stationery in the Spotlight: Amber Nobre Henriques

Dit is de eerste blog van de serie Stationery in the Spotlight. In deze serie maak je kennis met mensen met een bijzondere liefde voor stationery en journaling. Voor deze eerste blog hebben we Amber benaderd. Je vindt haar op Instagram op @analoguelifeonamber

Wat betekent stationery voor jou?

Stationery betekent voor mij: rust. Dankzij m’n planners, stickers en pennen kan ik alles dat te maken heeft met planning, taken en trackers en bovenal ook mijn emoties op papier kwijt en dit zorgt voor rust. Ook betekent het creativiteit. Met alle stickers, washitapes en stempels maak ik regelmatig collages in m’n journals en ben ik zodoende creatief bezig.

Wat voor materialen/producten gebruik je?

Het meest maak ik gebruik van stickers en stempels. Ze zijn zo veelzijdig en met kleine aanpassingen kun je heel snel een ander stijltje creëren.

Stationery in the Spotlight

Waar ben je het meest blij mee en waarom?

Het meest blij ben ik met m’n Sailor Cafe Crème en Manyo Nuts pen en met m’n Hobonichi en Traveler’s Company journals. Ik denk dat dat ook de essentie van journalen zou moeten zijn: een (vul)pen en een journal. Meer heb je eigenlijk ook niet nodig. Stickers, stempels en washitapes zorgen wel voor dat beetje extra sfeer maar zijn natuurlijk niet noodzakelijk.

Stationery in the Spotlight

Wat voor tip(s) heb je voor andere stationery fans?

Een tip die ik met anderen zou willen delen is: wees niet te perfectionistisch, blijf dicht bij jezelf en maak collages of schrijf zoals jij denkt dat goed is. Ik merkte zelf een tijd geleden dat ik vanwege bepaalde trends beïnvloed werd en dat mijn stijl daardoor veranderde, hierdoor was ik soms zoekende in wat ik nou écht mooi vond en waar ik blij van werd. Blijf dicht bij jezelf is dus wat ik wil meegeven, deze hobby is immers voor jezelf 😊.

Stationery in the Spotlight

Wat vind je het leukste/fijnste om te doen?

Het leukste om te doen vind ik het maken van de weekly spreads in m’n journal omdat ik zo m’n creativiteit kwijt kan. Daarnaast ook het contact met iedereen in de community. Ik vind het zo geweldig om te zien dat iedereen elkaar steunt en lief is voor elkaar. Waar zie je dat tegenwoordig nou nog? Ik vind dat echt hartverwarmend.

Stationery in the Spotlight

Als je één product zou moeten aanraden, wat is dat dan?

Als laatste: als ik één product zou moeten aanraden om te journalen is het een goede (vul)pen. Zoals ik hierboven ook al zei, de basis zijn toch wel een pen en een journal en dankzij mijn pennen kan ik al m’n emoties en m’n planning kwijt op papier. Ook kun je door middel van inkt variëren in kleur en geeft het je journal een hele andere look. .

Stationery in the Spotlight

Lees verder

'Roterfaden

'Roterfaden

Stationery in the Spotlight: Thanh Lan Truong

Stationery in the Spotlight: Thanh Lan Truong

Stationery in the Spotlight: Christa Litjens

Stationery in the Spotlight: Christa Litjens