Stationery in the Spotlight: Christa Litjens

Stationery in the Spotlight: Christa Litjens

In deze aflevering van Stationery in the Spotlight maken we kennis met Christa Litjens. Zij is liefhebber van bijzondere stationery producten en maakt daar hele mooie pagina's mee. Je kunt Christa volgen op instagram: @christalitjens.

Wat betekent stationery voor jou?

Stationery (wat is hier eigenlijk een goed Nederlands woord voor?) is voor mij: mooie stempels en washitape, fijne covers van o.a. Traveler's Notebook, The Superior Labor en Roterfaden, de refills van Midori, bijzondere stickers en papier van bijvoorbeeld Awagami uit Japan, maar ook mooie vulpennen en inkt, zoals de Esterbrook, Sailor, Lamy en Kaweco pennen en de inkt van o.a. Ferris Wheel Press; het maakt mij allemaal blij.

Stationery in the Spotlight

Waar gebruik je jouw stationery producten voor?

Ik gebruik mijn stationery producten voornamelijk voor de pagina’s die ik maak in mijn Journaal, die ik dan plaats op mijn Instagram account: @christalitjens

Waar ben je het meest blij mee en waarom?

Mooi papier, van Awagami bijvoorbeeld, stickers en washitape van diverse merken en ontwerpers. Maar ik gebruik ook het mooie inpakpapier waar mijn bestellingen vaak in verpakt zijn!

Het meest blij ben ik met mijn recent aangeschafte, handgemaakte stempeltjes uit
Japan van Kobo-Ren, de “Yura No In”. Ze zijn uit speciaal hout gesneden van een
bijzondere boom, de Tsuge (Boxwood) uit Kayoyima, en de ontwerpen zijn heel klein en heel precies uitgesneden. Ik hou enorm van kleine stempels.

Stationery in the Spotlight

Wat voor tip(s) heb je voor andere stationery-fans?

Mijn tip voor andere stationery-fans: koop vooral wat jij mooi vindt en wat bij jouw stijl van werken past, of het nu om journaling, kaarten maken of andere uitingen gaat.

Wat vind je het leukste/fijnste om te doen?

Het fijnste is mij even terug te kunnen trekken om aan een mooie pagina te werken. Ik heb een fijne plek gemaakt, waar alles min of meer onder handbereik is. Ik ben dol op Japan en zijn cultuur, dat is dan ook vaak het hoofdthema in mijn pagina’s.

Stationery in the Spotlight

Als je één product zou moeten aanraden, wat is dat dan?

Dat is een lastige vraag want er zijn meerdere producten die ik aan zou kunnen
raden, maar mocht je ergens willen beginnen koop dan een A5 dot-refill van Midori en ga aan de slag! Schrijven, tekenen, knippen en plakken, leef je uit en doe het vooral voor jezélf!

Stationery in the Spotlight

Lees verder

Stationery in the Spotlight: Amber Nobre Henriques

Stationery in the Spotlight: Amber Nobre Henriques

Stationery in the Spotlight: Thanh Lan Truong

Stationery in the Spotlight: Thanh Lan Truong

Stationery in the Spotlight: Camilla Lee

Stationery in the Spotlight: Camilla Lee