Dingbats* Earth Collection - Review Notitieboek

Dingbats* Earth Collection - Review Notitieboek

Dingbats* Earth Collection 

Sinds kort hebben de we notitieboeken van Dingbats* in ons assortiment. In deze review bespreken we de Dingbats Earth collectie. Uiteraard vergelijken we in deze review de Dingbats Earth notitieboeken met de Wildlife-serie van Dingbats.

dingbats-earth-notitieboek

Over Dingbats*

Dingbats notitieboeken worden met de hand gemaakt en zijn milieuvriendelijk, omdat alle gebruikte materialen biologisch afbreekbaar, veganistisch en recyclebaar zijn. De pagina's zijn gemaakt van papier dat FSC-gecertificeerd is, wat betekent dat de bomen duurzaam worden geoogst. De omslag is gemaakt van biologisch afbreekbaar kunstleer. Het Earth-assortiment is verkrijgbaar in vier heldere kleuren:

 • Great Barrier Reef Blue
 • Serengeti Tangerine
 • Yusani Lime
 • Arctic Glicine 

dingbats-earth-notitieboek

Dingbats* Earth vs. Wildlife notitieboek

Dingbats hebben twee series dot grid notitieboeken op de markt. Hun eerste serie is de Wildlife-serie. De notitieboeken van de Dingbats Earth-collectie hebben papier dat is gecoat, waardoor het beter bestand is tegen water.

Belangrijkste verschillen zijn te vinden in de omslag, en in tegenstelling tot de Wildlife-collectie heeft de Earth-collectie: genummerde pagina's, perforatie, een indexpagina en twee leeslinten.

De eerste indruk

De prachtige oranje faux lederen omslag ziet er stevig en duurzaam uit en voelt heerlijk zacht aan. Het heeft een mooi reliëf van het Serengeti landschap op de voorkant. Er is een zwarte elastische sluiting en een zwarte elastische pennenlus. Ik hou van het contrast dat het zwart geeft aan de kleur van de notebook. 

De notitieboeken bevatten 196 pagina's met dot grid 100 gr/m papier. 

De Dingbats Earth-collectie "belicht kwetsbare ecosystemen van over de hele wereld die worden bedreigd door menselijke activiteit". Iedere kleur notitieboek heeft een andere afbeelding in reliëf op de voorkant. Aan de binnenkant van de omslag bevindt zich een spread van twee pagina's met feiten en informatie die overeenkomt met de afbeelding van de omslag.

In de oranje versie met het Serengeti-ontwerp bevat de binnenomslag twee pagina's met feiten en informatie over het Serengeti National Park. 

dingbats-earth-notitieboek

De volgende pagina heeft een mooi groen Serengeti-ontwerp gevolgd door ruimte om je naam en details op te schrijven voor het geval je ooit je bullet journal kwijtraakt.

Iets nieuws dat Dingbats aan het Earth-assortiment hebben toegevoegd, is een pagina met 'hoe' je je dagboek moet gebruiken. 

dingbats-earth-notitieboek 

"Tabs" verwijst naar de bullet journal hack van randlabels. Dingbats heeft deze ingenieuze hack in hun dagboeken verwerkt door een Tab Key-pagina aan te bieden, en elke pagina in het notitieboek heeft nu zeer vage halve cirkels afgedrukt langs de buitenrand, zodat je deze hack gemakkelijk kan toepassen.

dingbats-earth-notitieboek

Het Dingbats Earth-notitieboek heeft sleutel- en indexpagina's. Bovendien hebben de Earth notitieboeken vier Future Log-pagina's. Dit zijn vier pagina's die heel vaag in drieën zijn verdeeld langs de randen van het papier. 

Andere details

De notitieboeken worden uit de Dingbats Earth-collectie worden geleverd met twee linten in twee verschillende kleuren. Daarnaast zijn de pagina's genummerd en zijn alleen de laatste 16 pagina's in het notitieboek micro-geperforeerd. Allemaal fraaie details.

dingbats-earth-notitieboek

Zoals bij veel andere notitieboeken, is er een uitbreidbaar vak aan de achterkant van het notitieboek. Erg handig, zodat je altijd ergens een plek hebt om stickers of stencils in op te bergen.

dingbats-earth-notitieboek

Sterke punten van de Dingbats Earth notitieboeken 

 • Heldere levendige kleur van de omslag
 • Mooie inscriptie op de omslag
 • Geweldige papierkwaliteit
 • Puntraster
 • Penlus
 • Handig opbergvak
 • Twee bladwijzers
 • Index en toekomstige logpagina's
 • Tabbladen

dingbats-earth-notitieboek 

De Dingbats Earth serie bevat geweldige notitieboeken. De genummerde pagina's en extra bladwijzer maken het verschil. Verder is het papier van uitstekende kwaliteit. De Dingbats Earth notitieboeken staan bovenaan onze lijst van favorieten notitieboeken.

Bekijk hier het gehele assortiment van Dingbats.

 

 

 

 

Lees verder

Het verhaal achter Archer & Olive

Het verhaal achter Archer & Olive

Stationery in the Spotlight: Thanh Lan Truong

Stationery in the Spotlight: Thanh Lan Truong

De Kaweco Classic Sport vulpen

De Kaweco Classic Sport vulpen