Het verhaal achter Archer & Olive

Het verhaal achter Archer & Olive

Ontstaan

Archer & Olive is leverancier van fantastische notitieboeken en planners. Het bedrijf is opgericht door Bonnie Kuhl. Nadat bij haar in haar studententijd een bipolaire stoornis werd vastgesteld, kwam ze er achter dat 'journaling' effectief was om haar gedachten te ordenen, haar angsten terug te dringen en meer grip te krijgen op haar mentale gezondheid. 

Zodoende besloot zij het bedrijf Archer & Olive te starten en mooie notitieboeken en planners op de markt te brengen. De naam Archer & Olive is overigens afkomstig van haar twee katten: Archer & Olive.

Bullet Journals

De bullet journals van Archer & Olive zijn van zeer hoge kwaliteit. Het papier is 160 gr/m2 dik. Hierdoor drukt het niet door. Of je nu met vulpen of stiften werkt. Dit maakt het ideaal papier om je eigen agenda op te ontwerpen. Het papier is verder helder wit. De pagina's zijn voorzien van kleine puntjes (dots) die op 5 mm afstand van elkaar liggen. Wat verder opvalt is de de notitieboeken zo gebonden zijn dat ze perfect open blijven liggen.

De notitieboeken zijn in verschillende formaten verkijgbaar: B6, A5, B5, vierkant, en het travellersformaat. Het formaat A4 wordt het meest gebruikt. Dit is een handzaam formaat, maar biedt toch voldoende ruimte voor aantekeningen en tekeningen. De notitieboeken zijn verder voorzien van twee linten, een penhouder en een opbergvakje achterin het boek.

Voor de bullet journals is het meest gangbare aantal pagina's 160. Maar voor wie een dikker notitieboek wil is ook een versie van 192 pagina's verkrijgbaar.

De collectie notitieboeken van Archer & Olive is zeer uitgebreid. De herkenbare motieven zijn op een fraaie wijze in de linnenkaft gestempeld. Daarnaast is ook een aantal notitieboeken met bloemenmotief verkrijgbaar.

Planners

Net als de bullet journals beschikken de planners over 160 gr/m2 papier, leeslinten, een penhouder en opbergvakje. Met een elastiek sluit je de planner. De planners zijn ongedateerd.

De planner beschikken over een jaaroverzicht, maand overzichten en week overzichten en een aantal 'dot grid' pagina's. Zeer compleet dus.

Het jaaroverzicht

Het maandoverzicht

Het weekoverzicht

Acrylograph stiften

Naast de bullet journals en planners heeft Archer & Oliver ook nog zeer fijne stiften in het assortiment. Deze zijn verkrijgbaar met een punt van 3mm en een fijne punt van 0,7mm. De sets bestaan uit tien stiften en zijn leverbaar in verschillende kleurenpallets: Jewel, Tropical en Primary.

Bekijk hier de gehele collectie van Archer & Olive.

 

 

 

 

 

Lees verder

Kunisawa

Kunisawa

Stationery in the Spotlight: Thanh Lan Truong

Stationery in the Spotlight: Thanh Lan Truong

Dingbats* Earth Collection - Review Notitieboek

Dingbats* Earth Collection - Review Notitieboek