Merken

Foglietto

Foglietto

Foglietto - Memo kaarten

Indexkaarten zijn kleine kaartjes die in de 18e eeuw zijn uitgevonden. Ze werden gebruikt in bibliotheken, door wetenschappers en schrijvers. De indexkaartjes hebben als groot voordeel op het notitieboek dat ze voortdurend anders te organiseren en te sorteren zijn. Hierdoor kunnen ideeën gegroepeerd worden.

Foglietto DutchMills

Geïnspireerd op deze indexkaarten en door de modulaire archiefsystemen die in de 18e eeuw zijn uitgevonden, heeft Foglietto de indexkaart opnieuw uitgevonden. Foglietto is een Frans bedrijf, in 2019 opgericht door Emeline Pedemonte  in 2019.

Memo-kaarten

De Foglietto memo-kaarten zijn voor wat betreft organisatie het enige alternatief voor het lineaire en vaste formaat van het notitieboek. In tegenstelling tot het laatste bevordert Foglietto wendbaarheid, visueel beheer, samenwerking en iteratie.

Foglietto - DutchMills

Overtuigd dat de tools die we dagelijks gebruiken bepalend zijn voor de ontwikkeling van onze ideeën en dus het succes van onze projecten, wilde Foglietto de oude vertrouwde indexkaart opnieuw ontwerpen om zodoende een innovatief en intuïtief formaat te creëren.

Foglietto's 100% modulaire formaat moedigt dus creativiteit, behendigheid, innovatie en samenwerking aan, in tegenstelling tot een notitieboek dat ideeën en projecten beperkt tot een individueel, lineair en rigide raamwerk.

Foglietto - DutchMills

FSC-label

Zacht en sterk tegelijk, verrassend en toch zo vertrouwd. De Foglietto-kaarten zijn gedrukt op papier van de historische Italiaanse fabrikant Fedrigoni. Het papier voor deze kaarten is gemaakt van 80% gerecycled papier en 20% uit duurzaam beheerde bossen, gecertificeerd door het FSC-label. Het FSC-label wordt momenteel door WWF beschouwd als "het enige certificaat dat voldoende veeleisend is om de consument de legaliteit van hout en het duurzame beheer van de exploitatie te garanderen". Het is ook vrij van zware metalen, chloor en zuren, waardoor de kaarten volledig composteerbaar zijn. De kaarten zijn bedrukt met plantaardige inkt.

Foglietto - DutchMills

Toepassingen

De Foglietto memo-kaarten zijn geschikt voor vele toepassingen. To lijsten, brainstormsessies, het schrijven van een rapport, maar ook zeer geschikt voor recepten en bijvoorbeeld het plannen van een reis. De kaarten zijn er in verschillende patronen. De kaarten kan je bewaren in een mooie houten opbergbox of in een handzaam leren etui.

 

Volgende lezen

TRAVELER'S notebook
Archer & Olive Kraft paper notebook and Acrylographs